Svečane i jednostavne frizure za različite prilike

Ne postoji djevojka ili žena kojoj barem jednom u životu nije bila potrebna frizura za neku svečanu priliku. Nekada se mjesecima pripremamo za neki događaj i razmišljamo šta bismo uradile s kose taj dan, a nekada nam se iznenada pojavi događaj na koji želimo ići i potrebna nam je – frizura!

Donosimo Vam nekoliko razlličitih frizura za različite prilike, koje vrlo jednostavno možete i same napraviti, a to nam je vrlo bitno u “5 do 12”.

Pundža

Ovo smo sve mi barem jednom u životu nosile. I, naravno uglavnom smo išle kod frizera. Dobra stvar je što ne morate biti stručnjak da biste same napravile pundžu.

Vrlo jednostavno svežete kosu u rep, pored gumice malo razmaknete kosu i rep provlačite onoliko koliko želite. Isto možete napraviti sa visokim repom.

Osim ove možete napraviti još jednu veoma jednostavno. Potrebna vam je samo “krofnica”, iako možete iskoristit i staru čarapu.

Po želji možete isplesti pletenicu i omotati oko pundže ili je ukrasiti nečim. Pustite mašti na volju i uživajte.

Svečani rep

Ukoliko imate iznenadni poziv za izlazak i imate malo vremena da se spremite, a ne želite ići sa kosom kakvu nosite svaki dan onda je ovo pravo rješenje.

Svežite visoki rep, neka bude malo nestašan i neka djeluje “raščupano”. Za malo svečaniju priliku ili večernji izlazak dodajte neki ukras kao na slici desno, i to je to!

Za dnevnu šetnju na tako svezani rep možete umjesto ukrasa dodati maramu, ili kosu jednostavno možete raspustiti i dodati maramu. Izgledat ćete otmjeno i elegantno u svakom slučaju.

 

Loknice

Veoma jednostavno ih je napraviti i ja ih obožavaaam! Ovisno od toga kakve želite, možete iskoristiti peglu ili figaro. Meni su ljepše i puno više volim napravljene sa peglom. Pokušajte na oba načina i napravite Vaš izbor!

 

I ovdje naravno kosu možete ukrasiti po želji za različite prilike.

Vrlo jednostavno je napraviti svaku od ovih frizura. Sada kada ste se uvjerile više ne morate ići kod frizera, budite sam svoj stručnjak!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *